Det går mot sommer! Tankene våre går utvilsomt mot strand, ferske reker på terrassen og lange, lyse sommerkvelder som bare forsetter og fortsetter. Det er mange fra utlandet som kommer til Norge som har kommentert på at når solen titter fram, dukker vi alle opp som fra ingensteder. Småbyer som var folketomme er plutselig fulle av solhungrige nordmenn som ivrig slikker sol og drikker øl i solsteiken. Og det er jo ikke så underlig, etter å ha sittet inne hele vinteren i mørket. Kroppen vår har godt av solen, og jammen blir ikke humøret og den psykiske tilstanden ofte bedre, også. Men, det er en malurt i begeret, er det ikke alltid det? Og den må vi dessverre snakke om. For sammen med solens mange helende egenskaper, kommer solskader, for tidlig aldring, og hudkreft. Derfor er det svært viktig at du beskytter deg selv, og det tror jeg de fleste er klare over nå for tiden. Det er slutt på den tiden da moren din på 70-tallet plasserte deg midt i solsteika uten noe som helst til beskyttelse, mens hun smurte inn seg selv med kokosolje (grøss). De fleste smører i dag iherdig, og særlig de sårbare barna. Men problemet med konvensjonelle solkremer, er at de kanskje beskytter deg fra de farlige solstrålene, men inneholder andre stoffer som er skadelige for huden og for kroppen din. Stoffer som ulike parabener, oxybenzone og parfymer kan forstyrre hormonbalansen din, første til for tidlig aldring og gi deg allergiske reaksjoner. Veganske solkremer er naturlige, og inneholder ikke den typen stoffer som skader deg og huden din. For selv om du vil være mest mulig “naturlig”, må du slett ikke tenke at det innebærer at du ikke bør bruke solkrem og at det mest naturlige er å bli solbrent! Det er ikke sunt for helsen din i det hele tatt, og det finnes mange framskritt man bør ta i mot med åpne armer, solkrem er en av dem. Men, det er ikke alltid så lett å vite hva man bør velge, og det er her vi kommer inn. I stedet for at du skal stå timesvis i butikken og lese kjedelige innholdsdeklarasjoner, presenterer vi her en liste med fantastiske veganske solkremer, du finner garantert en som passer for din hud og dine behov.

Topp 6 veganske solkremer

  1. «Kiss my face» er en vegansk solkrem med solfaktor 30. Dette er nok for de fleste. Denne solkremen har et særlig høyt innhold av antioksidanter, og grønn te gir huden en fin glans. Den gir minimalt med hvithet, og er også et godt valg for sensitiv hud.
  2. «Mineral SPF 40 moisturiser» fra Mineral Fusion gir noe høyere beskyttelse, og denne solkremen er perfekt for deg som har tørr hud. Den er litt hvit i starten, men dette gir seg etter bare noen minutter. Du kan fint bruke den under sminken som en hverdagskrem som gir både fukt og solbeskyttelse.
  3. For kroppen som trenger høy grad av beskyttelse anbefales «Sunology SPF50 Body Sunscreen». Et høyt innhold av antioksidanter og herlige oljer holder huden på kroppen ung og beskyttet fra solens skadelige stråler.
  4. Trenger du ikke fullt så høy SPF kan du satse på «The Healthy Sunscreen SPF30 Body Cream» fra Lavanila, som inneholder både sheasmør, grønn te og kjølende agurk.
  5. «Jersey Shore Sunscreen SPF 30» er et annet godt vegansk valg, denne solkremen er helt naturlig, økologisk, biologisk nedbrytbar og den passer godt på huden din!
  6. «Yes to Cucumbers Natural Sunscreen» har SPF på 30, og er en enkel solkrem med få ingredienser. Den beskytter deg og har også kjølende, herlige ingredienser.