Velduftende og herlig kroppsolje trenger ikke komme fra velkjente merker, eller koste skjorta. Faktisk kan du lage den helt selv. Det er relativt enkelt, det er billig, og jammen er det ikke morsomt også. Når du har eksperimentert deg frem til suksess, kan du jo gi bort de beste kroppsoljene dine som gaver. Økologisk kroppsolje er et må-ha produkt for nordisk vinterhud, og dersom du tenker gjennom ingrediensene kan oljen også ha en effekt på for eksempel eksem eller stress. Vi gir deg rådene og de aller beste tipsene når du skal lage din helt egne, supre økologiske kroppsolje!

Før du starter

Du bør finne små, mørke flasker du kan oppbevare oljene dine på. Det er veldig viktig at de er mørke, dette fordi det beskytter oljen mot sollys. Sollys og luft vil bryte ned kroppsoljene dine over tid, så jo bedre du kan beskytte dem fra dette, desto lenger vil de holde seg. At du putter kroppsoljen på små glass eller plastikkbeholdere gjør at du rekker å bruke opp innholdet før oljen blir dårlig. I små beholdere er det også mindre luft, pass bare godt på at korkene tetter til skikkelig. Det kan være praktisk med pumpeflaske, men husk da at det ikke er sikkert denne typen flaske sørger for like lang holdbarhet for kroppsoljen din. Skal du gi bort kroppsoljen som gave, kan du jo pynte flasken med flotte, fargerike klistremerker eller bånd.

Superenkel økologisk kroppsolje med bare to ingredienser

I utgangspunktet trenger du bare to ingredienser for å lage en herlig kroppsolje, nemlig en eterisk olje og en vegetabilsk olje. Og selvsagt velger du økologiske produkter! Mange sverger til oliven som den vegetabilske oljen, men du kan også velge for eksempel mandelolje eller kokosolje. Det skulle være veldig enkelt å finne økologisk olivenolje, de fleste matbutikker vil ha et utvalg av disse, og alle oljene skulle være tilgjengelig i helsekostbutikker. Men, hva så med valget av eterisk olje? Du kan som sagt gjøre det helt enkelt, det er jo ofte det beste, og blande for eksempel olivenolje med en eterisk olje, hva med sitronolje? Sitron virker rensende og har en forfriskende duft. I tillegg kan denne oljen hjelpe ved akne og fet hud. Fyll rett og slett flasken du har valgt nesten full med økologisk olivenolje, og tilsett den eteriske oljen – rundt fem dråper skulle gi rikelig duft, men start gjerne med få dråper og prøv deg fram.

Klar for litt mer avanserte oppskrifter på økologisk kroppsolje?

De fleste som lager sin egen kroppsolje vil gjerne ha litt mer avanserte blandinger. Da kan du jo gjøre som proffene og lage en parfymert, økologisk kroppsolje med både toppnote, hjertenote og base? Toppnoten er ofte en skarp, umiddelbar duft som tiltrekker seg oppmerksomheten i starten, og populære valg er nettopp sitron, peppermynte og basilikum. Hjertenoten kan for eksempel være rose eller kamille. Basenoten skal gi dybde, velg for eksempel vanilje. Rose gir en sensuell duft, og er også et veldig godt valg for moden hud, da denne oljen sies å ha en foryngende effekt. Peppermynte passer fint dersom du sliter med forkjølelse eller kvalme – dette er en eterisk olje som er veldig stimulerende. Dersom du skal tilsette rundt 10 dråper eteriske oljer til blandingen din totalt, er det et godt tips at du tilsetter 4 dråper toppnote, 2 dråper hjertenote og 4 dråper basenote. Dette vil gi en god balanse, men du må gjerne eksperimentere, for det hele kommer an på hvilken duft du vil at skal stå i sentrum. Bruk den nye økologiske kroppsoljen din på våt hud i dusjen, eller så kan du benytte den direkte i badevannet.