Selv om du har bestemt deg for å ta vare på miljøet (og deg selv) ved å velge økologisk, vil du selvsagt ha ansiktskremer som virker. Dette blir særlig viktig etter som huden begynner å vise tegn til aldring. Det er flott å eldes, og ansikter som har levd en stund får karakter og fine linjer som er tegn på medgang og motgang, på smil og tårer. Men, det er likevel fint å gi huden litt hjelp, fuktighet og omtanke, slik at den holder seg frisk og sterk også i årene som kommer. Det er mange gode produkter på markedet, og her gir vi deg tips om noen av de aller beste. Først og fremst minner vi om at det er viktig at du også har omtanke for hva du spiser. Huden din vil vise tegn til aldring mye raskere dersom du inntar store mengder sukker, og vi trenger vel ikke engang nevne hvilken effekt røyking og for mye sol har på huden? Spiser du stort sett økologiske produkter, unngår du jo allerede å utsette kroppen din for en mengde kjemikalier og rester etter plantevernmidler på den måten! Drikker du i tillegg nok vann og fjerner sminke før du legger deg, har du det meste på stell, og mangler bare våre tips til supre økologiske ansiktskremer for voksen/moden hud, og her kommer de!

Tips til fem økologiske ansiktskremer du bør prøve

5. “Tata Harper Boosted Contouring Serum” har utrolige 35 aktive ingredienser, og best av alt – de er alle økologiske! Dette serumet inneholder blant annet peptider fra appelsinblomster, samt daddelpalme og granateple. Det er en herlig, naturlig ansiktskrem for moden hud, og du vil oppleve at du nesten har hatt en ansiktsløftning etter at du har brukt serumet en stund.

4. “Happy Ageing Cream” har et morsomt og ærlig produktnavn, og er et godt valg for deg over 40. Denne kremen er rik på antioksidanter og vitaminer, og kommer helt uten parabener eller mineraloljer. Happy Ageing Cream er sertifisert økologisk, og fra merket Martina Gebhardt. Huden glatter ut fine linjer og motvirker pigmentflekker.

3. “Dr. Alkaitis’ Organic Ageless Facial Elixir” er ikke det mest rimelige valget, men denne kremen inneholder veldig effektfulle antioksidanter, og gir huden ny fuktighet på dypt nivå, samt beskytter den fra ytterligere skader. Kan brukes både morgen og kveld.

2. “Organic Age Resist Face Moisturiser” fra Skin Blossom er et rimeligere alternativ, som inneholder foryngende og fuktighetsgivende arganolje. Denne kremen er et utmerket valg for både moden, sensitiv og tørr hud. Denne kremen fra Skin Blossom passer også for deg som er veganer, og er den mest kostnadseffektive kremen på listen vår.

1. “May Lindstrom Skin The Youth Dew” er et fuktighetsgivende serum og en kraftpakke for moden hud, da den inneholder 20 potente oljer samt den aldersbremsende oljen Q10. Resultatet er en glødende, moden hud.

Lag din egen økologiske ansiktskrem

Det trenger ikke å koste skjorta å ta godt vare på den voksne huden sin. Det kan faktisk også være ganske artig å lage sin helt egne ansiktskrem. I tillegg til den økonomiske fordelen, har du på denne måten full kontroll over ingrediensene. En enkel krem for moden hud kan du enkelt lage av økologisk honning, økologisk yoghurt, sitron og økologisk E-vitamin-olje. Dette kan også være en grei kriseløsning, for eksempel når du har gått tom for den vanlige ansiktskremen din. En annen oppskrift du kan prøve: Ca. 0,5 dl mandelolje, 2 ss kokosolje, 2 ss bivoks, 0,5 ts E-vitamin-olje, 1 ss sheasmør. Du kan eventuelt tilsette eteriske oljer hvis du vil. Mandelolje vil mykne opp huden din, og vil også ha en foryngende effekt.